Hypnose, seksuele problemen en erotiek

Hysterische vrouwen leiden eind 19e eeuw tot de uitvinding van de vibrator. Daarover gaat de ondeugende, romantische komedie Hysteria. Maar wat is hysterie? En wat was het geheim achter de vibrator, die deze door het lot geteisterde vrouwen weer tot bedaren moest brengen?

 

De term hysterie wordt als eerst genoemd door de Griekse arts Hippocrates (460-377 v.chr.). Hij duidde hiermee de onregelmatige bloedstroom tussen de baarmoeder en de hersenen bij vrouwen aan. Hysterie is dan ook afgeleid van het Griekse woord voor baarmoeder (Hystera). De Griekse medicus Galen, legde de oorzaak van hysterie echter bij seksueel gemis. Een theorie die in de 19e eeuw weer aangewakkerd werd door de psycholoog Sigmund Freud.

12.10.23.Hysteria-les.jpg

In een ziekenhuis in Parijs demonstreert een arts in 1887 aan een groep leerling-artsen het gebruik van hypnose op een ‘hysterische’ vrouwelijke patiënt. (Foto: Wikimedia)

Tegenwoordig

Tegenwoordig is deze “ziekte” verdwenen. Mede dankzij de seksuele revolutie die in de 60-er jaren begon, is de vibrator gemeengoed en worden wisselende partners vaak niet meer ontkend.

Vrouwen komen steeds meer uit voor hun eigen seksuele verlangen, verwachtingen en wensen.
En naar een dokter gaan voor bevrediging van je seksuele behoeften, is tegenwoordig allang niet meer nodig, (hoewel een ero-hypnosessie een extra dimensie aan het beleven en het genieten toevoegt.)

Toch zijn er nog steeds psychische problemen met een seksuele lading. Zoals bijvoorbeeld vaginisme.

Vaginisme

Vaginisme is het onwillekeurig samentrekken van de vagina. Door de ontstaande verkramping van de spieren van de vagina en rondom de vagina is geslachtsgemeenschap vrijwel geheel onmogelijk!

Oorzaak vaginisme

De grote oorzaak van vaginisme is angst. Pure echte onvervalste angst.
Angst voor geslachtsgemeenschap.
Die angst vind zijn oorsprong mogelijk in één of meerdere van de volgende oorzaken:

  • Door een bijzonder pijnlijke seksuele ervaring
  • Door een bijzonder slechte seksuele ervaring
  • Door een pijnlijke bevalling
  • Door een strenge opvoeding (seks is “slecht”, dat zijn “duivelspraktijken”)

Hypnotherapie

Met behulp van hypnotherapie is dit probleem en de angst aan te pakken en goed te behandelen.
Door in hypnose op zoek te gaan naar de oorsprong van deze verkramping en angst, wordt een grote eerste stap naar de oplossing gemaakt.

 

Erotiek

Ook op erotisch gebied kan de hypnose van grote invloed zijn. Hypnose kan helpen om prestaties in bed te leren vergroten. Het kan je leren hypnose als hulpmiddel in te zetten om meer of anders te genieten van en met je partner.
Ook wordt het met behulp van erotische hypnose mogelijk heel veel meerdere, grotere en diepere orgasmen te ervaren. Alleen zijn multiple orgasmen fysiek beter te bereiken door vrouwen dan door mannen.

Erotische hypnose is mogelijk voor zowel vrouwen als koppels.

erotic 2.jpg  erotic 3.jpg

erotic 1.jpg

Home