Hypnose voor kinderen

Hypnose voor kinderen is steeds meer een normaal verschijnsel aan het worden binnen de reguliere gezondheidszorg.

 

Ziekenhuis past hypnose toe bij kinderen

Nursing.nl

30 aug 2010

Het Juliana Kinderziekenhuis in Den Haag gaat op grote schaal hypnose toepassen bij patiënten. Ruim dertig artsen van alle afdelingen volgen een cursus in de techniek.
De hypnose moet kinderen in een trance brengen waardoor angst, stress en pijn verdwijnen.

Ziekenhuis past hypnose toe bij kinderenGeen bedreiging voor de volksgezondheid
Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam past al langere tijd hypnose incidenteel toe. Daarover werden vorig jaar Kamervragen gesteld. Minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) stelde toen dat de inzet van alternatieve behandelingsmethoden geen bedreiging vormt voor de volksgezondheid. De minister baseerde zich op het advies van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ). Zij stelden vast dat het ziekenhuis zich bij de behandeling van patiënten houdt aan wat wetenschappelijk aanvaardbaar is.

beer en kind.jpg  

Schakelen
Kinderen reageren over het algemeen goed op hypnose. Ze zijn van nature gewend om heen en weer te schakelen tussen realiteit en verbeelding. Vooral kinderen tussen de zes en veertien jaar zijn makkelijk te hypnotiseren.

Hypnose kan bij kinderen heel goed worden toegepast als het bijvoorbeeld gaat om onverklaarbare buikpijnen, bedplassen of omgaan met chronische problemen. Maar ook als voorbereiding op bijvoorbeeld een operatie.

 

Home